Профорієнтаційна робота кафедри КНСА

4.05.2023 викладачі кафедри комп’ютерних наук та системного аналізу проводили активну профорієнтаційну роботу серед школярів Черкас і Черкаської області.

Так у рамках проекту «Вчисьпрацюйживи на Черкащині!» доцент кафедри, к.т.н. Володимир Андрієнко разом з іншими представника ФІТІС і ЧДТУ взяв участь у профорієнтаційному заході для учнів шкіл Чигиринської громади. Кожна кафедра факультету, зокрема й кафедра КНСА, представила майбутнім вступникам свої технічні і наукові доробки. Потенційним абітурієнтам була надана детальна інформація про особливості цьогорічної вступної кампанії, про те як обрати майбутню ІТ-спеціальність, чого саме навчають на факультеті та які професійні можливості відкриваються перед його випускниками.

Завідувач кафедри КНСА, проф. Юрій Триус на запрошення керівництва Черкаського фізико-математичного ліцею прочитав лекцію з основих трендів у ІТ-галузі для учнів 10 класів ліцею, розповів про особливості професій у сфері інформаційних технологій, детально пояснив відмінності між спеціальностями, з яких здійснюється підготовка на факультеті інформаційних технологій і систем. Окрім того, на зустрічі було приділено увагу різним аспектам студентського життя на ФІТІС і в ЧДТУ, а також було дано відповіді на питання учнів.

Після зустрічі з учнями відбулася зустріч з директором ФІМЛІ Юрієм Зімніним і заступником директора з наукової роботи Наталією Бобковою, на якій було обговорено перспективи співпраці кафедри КНСА у напрямі підготовки учнів до написання науково-дослідних робіт по МАН з комп’ютерних наук і математичного моделювання, обговорювалась також можливість залучення викладчів кафедри КНСА і ФІТІС до проведення занять з учнями з проблем робототехніки та Інтернет-речей у межах договору про співпрацю між ФІМЛІ і ЧДТУ.

Дуже сподіваємося, що проведена робота буде сприяти заохоченню випускників зазначених закладів до вступу на навчання до ЧДТУ і, зокрема, на спеціальності ФІТІС.