Урочисте відкриття лекційної аудиторії імені професора А.А. Тимченка

19 квітня 2023 року відбулося урочисте відкриття лекційної аудиторії імені професора Тимченка А.А. (ауд. 507). На заході були присутні в.о. ректора ЧДТУ Олег Григор, перший проректор Артем Гончаров, проректор з НДР та МЗ Еміль Фауре, викладачі та студенти ФІТІС, гості з інших факультетів ЧДТУ.

Лекційна аудиторія була створена за ініціативою кафедри комп’ютерних наук та системного аналізу факультету інформаційних технологій і систем, де працював професором А.А. Тимченко. Ініціатива була підтримана керівництвом ЧДТУ і ФІТІС. Завдяки співпраці з кафедрою дизайну (зав. кафедри професор Яковець І.О., старший викладач Шалімов С.А., студентка Любов Кривко) було створено проект майбутньої лекційної аудиторії, який було реалізовано зусиллями працівників господарської частини ЧДТУ, зав. кафедри КНСА професора Юрія Триуса, викладачів і студентів кафедри КНСА.

Учасники заходу виступили зі своїми спогадами про професора, доктора технічних наук Анатолія Анастасійовича Тимченка, відомого вченого у галузі інформаційних технологій і системних досліджень, який зробив значний внесок у створення і розвиток факультету інформаційних технологій і систем, його кафедр, у відкриття і становлення комп’ютерних спеціальностей в ЧДТУ.

Зі спогадами про батька в онлайн-режимі виступила донька Анатолія Анастасійовича кандидат технічних наук, старший науковий співробітник Міжнародного науково-навчального центру інформаційних технологій і систем НАН і МОН України Євгенія Анатоліївна Савченко-Синякова.

В аудиторії представлена експозиція з науковими здобутками професора А.А. Тимченка, фактами його біографії та особистими документами і фотографіями.

Запрошуємо відвідати лекційну аудиторію імені професора Тимченка А.А. та ознайомитися з її експозицією.

Швидко біжить час, але в потоці буденних справ ми пам’ятаємо з вдячністю того, хто стільки зробив для Черкаського державного технологічного університету і багатьох з нас.