Про стажування студентів кафедри КН та СА в ТОВ «Тріумф ІТ»

З 22.10.21 по 05.11.21 студенти кафедри КН та СА Тищик Олексій, магістрант 2-го курсу спеціальності 122 – комп’ютерні науки, освітня програма «Інформаційні управляючі системи та технології»,  і Губернатор Анна, студентка 4-го курсу спеціальності 122 – комп’ютерні науки, освітня програма «Комп’ютерні науки та прикладне програмування» проходили стажування в компанії «Тріумф ІТ», яка є партнером ЧДТУ і кафедри КН та СА зокрема, за програмою підготовки адміністраторів медичної інформаційної системи «Доктор Елекс».

У програмі стажування було знайомство з діяльністю компанії, яка є системним інтегратором інформаційних систем управляння у різних галузях та  програмних продуктів,  призначених для інформатизації діяльності підприємств і установ, зокрема закладів охорони здоров’я, знайомство з роллю інформаційних систем в діяльності закладів охорони здоров’я, зокрема електронної системи охорони здоров’я України e-Health (https://ehealth.gov.ua/), вивчення основ роботи з МІС «Доктор Елекс» та її адміністрування. Стажери мали можливість навчатися за допомогою системи дистанційного навчання компанії, працювати з тестовою версією МІС «Доктор Елекс», розробляти шаблони медичних документів, брати участь у спілкуванні із замовниками-медичними закладами, де впроваджується ця система.

По закінченню стажування студенти складали сертифікаційний залік, що містив теоретичну і практичну частини. Стажери успішно склали це випробування і одержали сертифікати адміністратора МІС «Доктор Едекс».

За наслідками стажування Олексію Тищику було запропоновано робоче місце в одному з провідних медичних закладів Черкащини на посаді інженера-програміста, адміністратора МІС, а Анна Губернатор буде продовжувати співпрацю з ТОВ «Доктор Елекс».

Приємно відзначити, що більшість працівників компанії є випускниками ЧДТУ і, зокрема, магістратури зі спеціальностей 122 – комп’ютерні науки та 124 ­– системний аналіз.