Викладачі кафедри комп’ютерних наук та системного аналізу допомагають ЗСУ

Під час широкомасштабного вторгнення росії до України колектив кафедри комп’ютерних наук та системного аналізу ЧДТУ намагається різними способами допомагати воїнам ЗСУ боронити Батьківщину і здобувати Перемогу.

Зокрема, викладачі кафедри активно долучаються до зборів коштів, що відбувається у межах волонтерських акцій Черкаського державного технологічного університету, збирають кошти на цільову допомогу воїнам певних підрозділів ЗСУ через волонтерів, які на них купують продукти, медикаменти, засоби гігієни і військове спорядження.

Деякі викладачі кафедри особисто перераховують кошти на державні та волонтерські рахунки підтримки ЗСУ, мають зв’язки з волонтерами і допомагають як матеріально, так і фінансово, реалізовувати їх проекти. 

За волонтерську діяльність колектив кафедри отримав Прапор України і Почесну грамоту від військової частини 2382 Державної прикордонної служби України за надану вагому допомогу, патріотизм, щире серце та активну життєву позицію.

Викладач кафедри Артем Сіньковський отримав Подяку від командування військової частини А7046 за допомогу бійцям у їх діяльності.

Особливої уваги заслуговує волонтерський проект “Москалевбивчий мотлох” доцента, к.т.н. Григорія Заспи.

Проєкт “Москалевбивчий мотлох” передбачає збір непотрібної старої комп’ютерної техніки (комп’ютерних комплектуючих, ноутбуків, планшетів, телефонів тощо) та її для:

  1. Продажу неліквідних частин на брухт або продаж ліквідних частин для вторинного використання з подальшим використанням зібраних коштів на потреби ЗСУ (насамперед, 118 окремої бригади територіальної оборони);
  2. Безпосереднє використання для військових потреб.

Кошти проєкту вже було використано для придбання мікроавтобуса для 118 бригади. Також проєкт забезпечив комплектування і передачу 7 комп’ютерів до бригади. Нещодавно було куплено два дрони Mavic3 для потреб 118 бригади ТрО – проєкт “Москалевбивчий мотлох” вступив ініціатором, організатором та одним з донаторів даної волонтерської ініціативи, покривши 20% потреби в коштах. Також комплектується наступна партія комп’ютерів для бригади – 10 одиниць. Територіальне серце проєкту – аудиторія кафедри комп’ютерних наук та системного аналізу 509.

5 квітня на кафедру завітала знімальна група телеканалу НТН, щоб зняти сюжет про волонтерську діяльність Григорія Заспи у рамках проєку “Москалевбивчий мотлох”.

На зйомці були присутні ректор ЧДТУ Олег Олександрович Григор, перший проректор Артем Володимирович Гончаров, завідувач кафедри КНСА Юрій Васильович Триус, волонтерка Яна Щербатюк, два військовослужбовці 118 бригади ТрО Збройних сил України, а також студенти ЧДТУ, які в цей час розбирали техніку для проєкту. Знімальна група взяла інтерв’ю у присутніх, зняла процес роботи. Військовослужбовці оглянули закуплені дрони, які в даний час готуються до передачі бригаді. Очікується, що сюжет буде показано в рамках Національного телемарафону в блоці телеканалу “Інтер” найближчим часом.

Викладачі кафедри продовжують і далі активно допомагати ЗСУ на шляху до Перемоги!