Результати національного дослідження IT-індустрії (Ukraine IT Report 2021)

Національне дослідження про те, чим живе ІТ-індустрія сьогодні та які має перспективи в майбутньому, провела Асоціація «IT Ukraine», найбільша профільна спільнота сервісних та продуктових IT-компаній.

За підсумками 2021 українська IT-галузь зросла на 36% з $5 млрд експорту до $6,8 млрд, кількість спеціалістів у той же час збільшилась з 244 тис. до 285 тис. Таким чином, за останні три роки галузь зросла більш ніж удвічі по експорту та більш ніж на 50% по кількості спеціалістів.

Під час дослідження були використані відкриті дані та інформація з державних реєстрів, а також проведено опитування 98 українських IT-компаній, які відповідають структурі компаній учасників галузевих асоціацій за розміром.

У звіті Ukraine IT Report 2021 представлені як короткострокові (до року) оцінки, так і середньострокові (до 2025 року) прогнози щодо розвитку IT- галузі, профільної освіти, а також порівняння України як IT-держави з сусідніми країнами. Дослідження також дає відповіді щодо стану ринку офісної нерухомості та впливу Covid-19 на формат роботи компаній.

Завантажити звіт Ukraine IT Report 2021 можна за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1LujaT9pHEGhgpRRojfnlZgQikkyiIlbE/view