Ми відвідали “Перший інноваційний парк в Україні” – UNIT.City

Студенти пешого курсу кафедри комп’ютерних наук та системного аналізу разом з куратором доцентом Андрієнко В.О. відвідали Перший інноваційний парк в Україні UNIT.City.

UNIT.City — прототип міста майбутнього. Екосистема, що сприяє розвитку інноваційного підприємництва та досліджень. А також створенню компаній, успішних на глобальному ринку.

Хоча UNIT, фактично, не є містом, він розбудовується за міжнародними стандартами smart city, що пріоритезують безпеку, екологію, ощадливе використання енергії, здоров’я резидентів тощо. Концепція інноваційного парку передбачає впровадження одразу декількох інформаційно-комунікаційних технологій та IoT-рішень для покращення якості життя та ефективності праці в UNIT.City.

Архітектурну концепцію UNIT.City розроблено польською компанією Wojciechowski Architekci спільно із нідерландським ландшафтним архітектором Хірокі Мацуурою. В її основу покладено ідею про створення міського простору, продуктивного та приємного водночас. Тут можна вчитися та працювати, творити й вигадувати, взаємодіяти та жити повним життям без перерв та бар’єрів. Тут і зараз.

Команда UNIT — це люди з усіх куточків світу. Мрійники й бунтарі, технарі та гуманітарії, відмінники і ті, кого не було весь семестр, але за два тижні вони закривали абсолютно все. Та й для створення майбутнього не важливо, ким ти був. Головне, яким ти хочеш стати разом з нами.