ЧДТУ приєднався до програми “Інноваційне підприємництво та управління стартап проектами”

Розвиток стартап культури в українських університетах та підприємницьких навичок у студентів і викладачів є критично важливою складовою створенням ефективної екосистеми розвитку інноваційного підприємництва в Україні.

Особливо актуальною дисципліна “Інноваційне підприємництво та управління стартап проектами” є для студентів економічних та інженерних спеціальностей, для яких важливими навичками є робота над власними проектами. Проходження цього курсу значно розширює можливості студентів для професійного розвитку, а також дає опцію створення власного підприємства ще під час навчання в університеті.

В Україньких ЗВО з кінця серпня стартував проект за підтримки МОНУ та Міністерства цифрової трансформації України, за ініціативи ГО “ПЛАТФОРМА ІННОВАЦІЙНОГО ПАРТНЕРСТВА” (YEP™), який полягає у впровадженні навчального курсу “Інноваційне підприємництво та управління стартап проектами” в освітні програми навчання у відібраних для пілотного проекту в осінноьому семестрі ЗВО. 

В ЧДТУ запропонований YEP курс вже розпочав викладатися на ФІТІС на кафедрі КН та СА в групі КНС-2001 професором Данченко О.Б. в рамках дисципліни “Управління проектами і Start-Up-ами в ІТ-галузі”.

Для викладачів ЗВО, що приймають участь в цьому пілотному проекті, командою YEP були проведені он-лайн тренінги з 26-28 серпня на тему ‘’Innovative Entrepreneurship and Startup Management’’.

Впровадження навчальної дисципліни у партнерстві з YEP надасть можливість гарантувати якість викладання, постійну підтримку кваліфікації викладачів, перспективи для студентів продовжити розвиток своїх проектів після закінчення семестру в рамках інкубаційної або преакселераційної програми YEP та партнерських акселераторів. Студенти зможуть легко та без ризиків спробувати себе у підприємництві, відчути себе частиною стартап екосистеми і підготувати свій стартап до етапу виходу на ринок чи пошуку перших інвестицій.